Endinsant-nos en la mirada de Andrea Amoretti

Vaig conèixer a Andrea en Extraordinària, i em va deixar corpresa, donis de llavors, la vaig seguir i és que Andrea Amoretti és màgia. Tant si ens parla d’estilisme, com d’olis i alquímia, ens obre els ulls i ens descobreix una bellesa global, lluny de la fisicalidad i més connectada als intangibles, el sentir intern i als cercles. Ho descobrim juntes?

La bellesa és… On la trobes?

La bellesa per a mi és mirada. Crec que la bellesa està en tot i trobar-la depèn de la nostra manera de mirar. Hi ha llocs on és més evident: la naturalesa, la fotografia, els meus fills, els llocs que vull… Però en realitat està en tot i encara és més fort quan la trobes en l’imperfecte, en el quotidià, en el racó que menys t’esperes, en el que només veus tu, en l’invisible, en el silenci, en el dolor. Hi ha bellesa amagada en tot i tots.

Quina imatge representa per tu la bellesa?

Qualsevol cosa que desperti els meus sentits. A vegades és una cosa visual com un capvespre o una fotografia. Però moltes altres vegades és la música i el contacte amb la pell.

De quina manera aportes bellesa?

Amb silenci. Amb paraules. Amb imatges. I segurament en aquest ordre.

No m’agrada res fer soroll ni llençar coses a la xarxa sense sentit. Sempre m’ha preocupat això… i a hores d’ara crec que tan important és crear i aportar com saber callar.

La fotografia em para els pensaments com a poques coses i m’encanta, encara que estudiar més sobre ella és la meva assignatura pendent. M’atrapa sobretot perquè aconsegueix portar les paraules molt més lluny. Perquè la fusió entre paraules i imatges m’embogeix. És com un cercle perfecte. Perquè amb una bona foto moltes vegades no fa falta ni dir res… I així, torno a aquest silenci! 

Les paraules són el meu llenguatge de bellesa natural i amb elles crec tot en la meva marca. Des dels cursos guiats fins a les fotos en IG o els meus llibres. Estem d’acord que les paraules són pura bellesa? 

Si de veritat aconsegueixo aportar bellesa (això és una cosa que haurien de dir altres) crec que seria sobretot per les paraules i perquè la meva feblesa són les que toquen, transformar i ajuden a entendre.

Una reflexió al fil d’aquesta pregunta: 

Crec profundament en la força de la imatge, però quan té fons. Sovint ens enfrontem a imatges construïdes que no tenen res darrere. O ens desconnectem de la imatge ratllant-la de “superficial” perquè no hem descobert com connectar-la amb el que volem explicar. 

El meu treball està centrat en saltar aquesta escletxa i tornar la connexió entre la bellesa interior i la bellesa exterior possible. Alimentar aquesta conversió fins a convertir-la en alguna cosa de doble direcció. Perquè la bellesa integra, evoca i ens salva de trencar-nos en trossos. I de la desesperança. 

I per això en la meva marca és tan important cuidar la imatge o imatges que comparteixo, com atendre els missatges que rebut i mimar el contingut al màxim. Tinc una concepció bastant clàssica, i crec que si hi ha veritat i bondat hi ha bellesa.  

Perquè l’aportes d’aquesta manera?

Especialment perquè per mi jugar amb la bellesa és gaudir al màxim.

Sóc una persona creativa i crear des de la perspectiva de la bellesa és un plaer. És com jugar a atrapar una cosa impossible, és com evocar coses més grans que nosaltres, és tornar la connexió més fàcil, és donar-li sentit i vida a les idees, és acabar de creure en les coses que crec…

Sovint fins que no veig en les fases finals d’imatge i muntatge el que estic creant no acabo de “veure-ho” i d’entendre-ho de tot. 

I perquè la bellesa és un bon filtre per a intentar fer les coses cada vegada una mica millor i per a alimentar la connexió amb la meva audiència sobretot en un entorn digital.

Gracies per acompanyar-me un día més a descubrir la mirada de la Andrea, i gràcies a tu Andrea per aportar-la. Pots seguir el seu treball a través de:
@esencialmenteandrea
@andreaamoretti

Si vols conèixer d’on neix aquesta iniciativa, pots donar una volta per la meva pàgina web, inscriure’t a la NL o seguirme a Instagram, m’encantaria fer camí juntes.

Una abraçada, Gisela

Reader Interactions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

GiselaFerreJoiera

Hola! Sóc la Gisela

M’agrada dir que sóc inventora d’objectes que són ancoratges emocionals que connecten amb qui ets i qui vols ser. Aquest espai vol ser una manera d’apropar-nos, descobrir i meravellar-nos del món que ens envolta. Vens amb mi?

cluc_logo_verde