La platanera

La bellesa segons l’Andrea de La Platanera

Creativitat a borbollons, i una illa que acull a tot aquell qui hi va; o això diu l’Andrea. El que no hi ha dubte és que qui allí va, té l’oportunitat de veure i experimentar la bellesa d’Andrea, en directe. I és que la seva bellesa està immersa en llocs, llocs i moments. Véns?

La bellesa és…? On la trobes?

Per a mi la bellesa molts cops és un estat, una riba des d’on contemples tot el que veus i ho transformes en quelcom especial, sobretot allò quotidià. I aleshores, aquesta llum que es cola a la teva cuina i cau a la meitat de la tassa de te que t’estàs bevent, et dona una espècie d’alegria i sents que aquest moment no necessita res més. La bellesa et transporta, et mou per dins i t’ajuda a parar i gaudir del què estàs vivint o sentint en aquell moment.

Quina imatge representa per a tu la bellesa?

Baixar pel carrer on hi havia l’antic safareig a prop de casa meva, fins el meu racó secret davant del mar i, des d’allà, quedar-me asseguda deixant que el sol em toqui la cara i escoltant el mar i veient com els vaixells es deixen portar per la corrent. 

De quina manera aportes bellesa?

Quan la gent entra per la porta de casa meva, intento que l’experiència una cosa bonica. Pot ser una de les meves il·lustracions la que provoca aquest canvi d’estat, o acaronar alguna de les ceràmiques que faig a mà. Però també pot produir-se aquest canvi en asseure’ns al jardí a sota del llimoner i escoltar els ocells mentre els explico alguna història de l’illa i parlem de la vida, de buscar i ser feliç amb poc, que és molt.

Per què l’aportes d’aquesta manera?

El que faig és part de la meva filosofia de vida, em fa feliç i intento transmetre aquesta passió i ganes a la gent que ve a veure’m o que s’endú alguna cosa meva a casa. La meva missió no acaba quan acabo una il·lustració o una ceràmica, continua i acompanya la persona que ve a través d’aquests contes illencs, capvespres compartits i xerrades sense pressa amb un bon vi en alguna taverna del poble. 

Potser la gent associa la bellesa a les imatges de moda i cosmètics, però per a mi és alguna cosa molt més gran i universal, que pot amagar-se en una abraçada, en una bona història, un capvespre o un quadre. 

Pots seguir coneixent tot el que fa l’Andrea a través de:
@la_platanera
https://www.laplatanera.com/

Si vols conèixer d’on neix aquesta iniciativa, pots donar una volta per la meva pàgina web, inscriure’t a la NL o seguir-me a Instagram.
M’encantaria fer camí amb tu.

Una abraçada, Gisela

Reader Interactions

GiselaFerreJoiera

Hola! Sóc la Gisela

M’agrada dir que sóc inventora d’objectes que són ancoratges emocionals que connecten amb qui ets i qui vols ser. Aquest espai vol ser una manera d’apropar-nos, descobrir i meravellar-nos del món que ens envolta. Vens amb mi?

cluc_logo_verde