D’on sorgeix Cluc | Joies per ser?

Qualsevol història comença amb un gran descobriment. La meva, també.
Va ser fa uns anys, i res presagiava que em quedaria bocabadada, que no podria dir ni ase ni bèstia.
I no era pas perquè fos res de l’altre món, ni que mai hagués vist, sinó que precisament em captivava perquè ho veia dia si i dia també. I no hi parava atenció. Fins que de cop, pam, ho fas, i pren un altre significat.

I és que fer un descobriment és com anar a la lluna, i tornar. Com que un gra de sorra en el desert brilli més que el del costat. Com aquest gra de sorra, el meu descobriment era petit i semblava brillar, i no perquè brillés com a tal, sinó perquè despuntava per sobre del seu voltant.

Quin va ser aquest descobriment?

Les joies. Encara que jo no ho hagués vist, ja tenia un significat especial des de feia molts temps. Molt. I és que les primeres joies trobades tenen 75000 anys, eren petxines, pedres, pals, etc. que anaven recollint i penjant-se. Absorbint la seva vida. En aquells temps l’ésser humà ja utilitzava la joieria com a talismans màgics, amulets, per realçar el seu poder, caràcter o aspecte; com a símbol o creença religiosa.

Pensar que la joiera sorgeix només de la necessitat d’ornamentar-se seria erroni, pensar que són un element totalment superficial també.
Perquè si no regalem un anell quan volem dir-li a la persona que l’estimem? Per què són molt més que un objecte. Són missatges, són records o somnis; són ancoratges emocionals que ens connecten a moments importants de la nostra vida a persones, a allò que desitgem, o senzillament a qui som i a qui volem ser.

Per això quan els hi donem aquesta intencionalitat, es transformen en una eina valuosíssima, per recordar-nos allò que internament necessitem. Perquè certament per si sola no té valor, som nosaltres qui li donem, recull la nostra història, canvia i es transforma amb nosaltres. No fan altra cosa que ser, encara i avui, amulets, talismans que ens guien, no perquè siguin poderoses, no perquè conservin grans energies sinó perquè ens ajuden a recordar allò que volem. Perquè ens ajuden a connectar-nos i connectar, i ens lliguen inevitablement a allò que hem viscut o allò que viurem.

D’on neix?

Cluc Joies va néixer des d’aquest entendre, des d’aquest descobriment. Poder transformar les meves capacitats artístiques per a ser inventora d’objectes amb aquests poders prenia tot el sentit i valor. Les Cluc no són joies, són els teus somnis, les teves il·lusions, el teu pepito grillo que et recorda allò que vols: el t’estimo d’una persona important, allà on vols arribar, la frase que t’empeny endavant.

Si vols i desitges un ancoratge emocional, m’encantarà que segueixis amb mi aquesta aventura. De moment, mentre jo segueixo amb les mans a l’estallera, tu pots començar per:
tafanejar la meva botiga,
enviar-me un missatge si vols una peça única i personal,
o seguir-me a Instagram.

Una abraçada!

Reader Interactions

GiselaFerreJoiera

Hola! Sóc la Gisela

M’agrada dir que sóc inventora d’objectes que són ancoratges emocionals que connecten amb qui ets i qui vols ser. Aquest espai vol ser una manera d’apropar-nos, descobrir i meravellar-nos del món que ens envolta. Vens amb mi?

cluc_logo_verde